ORIGAMI LAVA

FINALISTA PREMIS FAD 2019. Categoría Intervencions Efímeres.
PRIMER PREMI. PREMIS D’ARQUITECTURA DE LES COMARQUES DE GIRONA 2019. Categoria Efímers.
PREMI TRANSEFÍMERS MED 2020.
SEGON PREMI [d]ARC AWARDS 2019 .LONDRES. Categoria Instal·lacions artístiques.
FINALISTA LAMP AWARDS 2019. Categoría Instal·lacions lumíniques.
PREMI EMPORIA D’OR ALS PREMIS NACIONALS D’ARQUITECTURA EFÍMERA 2018. Categoria Miscel·lània.
Projecte exposat a “El millor disseny de l’any”. Disseny Hub, Barcelona.

Projecte
Origami lava
Lluèrnia: Festival del Foc i de la Llum

Localització
Plaça de la Lliça, Olot

Any
2018

Descripció
Una estora de lava, un camp de flames que s’il·lumina enmig de la foscor. Una capa de lava incandescent que s’expandeix. Flames que sorgeixen del no-res de la nit, de l’interior d’un misteriós edifici i s’escampen, ocupen i envaeixen tot l’espai que les envolta. Unes flames creades amb els colors naturals associats al foc i la lava (diferents tonalitats de Vermell, taronja i groc). Uns elements que per si mateixos s’adapten al fosc entorn i l’il·luminen, aconseguint una textura retroil·luminada capaç de transformar l’espai on es troba. S’utilitza la figura de la papiroflexia dels quatre sabaters, un joc infantil clàssic, canviat completamente de context. Les quatre puntes de cada element generen una estora de flames que il·lumina càlidament la foscor de la nit. Una contraposició de conceptes, com el foc i el paper, units en un sol element.

——————————————————————————————————————

Installation created within the framework of the LLUÈRNIA, Festival of Fire and Light. A river of fire that illuminates the darkness of the night. A lava flow that leaves from an abandoned building and expands and adapts to the urban topography of the environment. A closer look at the elements that form it, reveals an origami figure, the fortune teller a classic children’s game completely changed from it’s context.

Fotografia
David Oliva

Coautoria
Anna Juncà / David Oliva

Col·laboradors
Elena Oliva, Elisenda Planas, David López i Adrià Baulenas.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento y fines analíticos. Al hacer clic en Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.    Más información
Privacidad