SABLIER

PREMI DEL PÚBLIC FAV 2021 (Festival des Architectures Vives) 2021

Projecte
Sablier

Localització
Sala Gòtica de la Seu. Baixada de la Seu,1. Manresa
Jardins de Llum. Itinerari d’art efímer a l’entorn de l’aigua i de la llum.

Any
2022

Descripció
Vivim en temps de transició. Ambiental, digital, ecològica, social, econòmica i també arquitectònica. Ens trobem en un estat intermig, en el qual hem de prendre consciència del que ens envolta per a poder-ho canviar i millorar.

SABLIER és un manifest d’aquest estat transitori. Una invitació a reivindicar la necessitat de posar l’arquitectura cap per avall. Capgirar tot el que coneixem, evolucionar, transformar-ho en alguna cosa nova i millor.

La instal·lació mostra una casa com a element bàsic de l’arquitectura, i en simplifica la geometria bàsica fins a la seva mínima expressió. Una estructura bella per la seva simplicitat.
Mitjançant la repetició rítmica de diferents plans, s’aconsegueix donar volumetria i profunditat a la peça. Al mig de la casa, una petita llum encesa, com a símbol del confort de la llar i l’esperança.

L’estructura d’aquesta casa s’emmiralla, i ens amplia la visió de la instal·lació. El reflex de la casa sobre els miralls, duplica la imatge, aconseguint una simetria que ens descobreix la forma d’un rellotge de sorra. Un element que mesura el pas del temps, i que ens fa ser conscients del procés de transició que vivim. Una transició part d’una inèrcia evolutiva imparable.

Coautoria
Atelier4 + SP25Arquitectura

Col·laboradors muntatge instal·lació
David Masgrau

Fotografia
Anna Juncà (Atelier4)

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento y fines analíticos. Al hacer clic en Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.    Más información
Privacidad