SABLIER

PREMI DEL PÚBLIC FAV 2021 (Festival des Architectures Vives) 2021

Projecte
Sablier

Aquest projecte ha format part de Transefímers MED, projecte recolzat per l’Euroregió Pirineus Mediterrània, en el marc de la Convocatòria de projectes Cultura 2019

Localització
Hotel du Palais des Guilhem, 12 rue du Palais des Guilhems de Montpellier.
FAV (Festival des Architectures Vives)

Any
2021

Descripció
Vivim en temps de transició. Ambiental, digital, ecològica, social, econòmica i també arquitectònica. Ens trobem en un estat intermig, en el qual hem de prendre consciència del que ens envolta per a poder-ho canviar i millorar.

SABLIER és un manifest d’aquest estat transitori. Una invitació a reivindicar la necessitat de posar l’arquitectura cap per avall. Capgirar tot el que coneixem, evolucionar, transformar-ho en alguna cosa nova i millor.

La instal·lació mostra una casa com a element bàsic de l’arquitectura, i en simplifica la geometria bàsica fins a la seva mínima expressió. Una estructura bella per la seva simplicitat.
Mitjançant la repetició rítmica de diferents plans, s’aconsegueix donar volumetria i profunditat a la peça. Al mig de la casa, una petita llum encesa, com a símbol del confort de la llar i l’esperança.

L’estructura d’aquesta casa s’emmiralla, i ens amplia la visió de la instal·lació. El reflex de la casa sobre els miralls, duplica la imatge, aconseguint una simetria que ens descobreix la forma d’un rellotge de sorra. Un element que mesura el pas del temps, i que ens fa ser conscients del procés de transició que vivim. Una transició part d’una inèrcia evolutiva imparable.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————-Nous vivons dans une période de transition. Environnemental, numérique, écologique, social, économique et aussi architectural. On est dans un état intermédiaire, dans lequel nous devons prendre conscience de ce qui nous entoure pour pouvoir le changer et améliorer.

SABLIER est un manifeste de cet état transitoire. Une invitation à justifier le besoin de bouleverser l’architecture. Inverseztout ce que nous savons, de la faire évoluer et de la transformer en quelque chose de nouvelle et de mieux.

L’installation montre une maison comme un élément de base de l’architecture, et simplifie la géométrie de base à son expression minimale. Une belle structure pour sa simplicité. Grâce à la répétition rythmique de différents plans, il est possible de donner du volume et de la profondeur à la pièce. Au milieu de la maison, une petite lumière allumée, symbole d’espoir.

La structure de cette maison se reflète sur une base des mirors et elle élargit notre vision de l’installation. Le reflet de la maison sur les miroirs, double l’image, en réalisant une symétrie qui révèle la forme d’un sablier. Un élément que mesure le pas du temps, et qui nous fait prendre conscience du processus de transition que nous traversons. Une transition qui fait partie d’une inertie évolutive imparable.

Coautoria
Atelier4 + SP25Arquitectura

Col·laboradors
Mathilde Tramini, Amarande Scholivé, Léa Petrucci, Evolene Hennous, Berta González.

Fotografia
©photoarchitecture.com

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento y fines analíticos. Al hacer clic en Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.    Más información
Privacidad