ORIGEN

Projecte
Origen

Localització
Sessió 21 de Parlem Contemporani?
Convent de les Arts. Alcover

Any
2022

Descripció
Abstracció d’un toroide. Format a base de làmines per tal de deixar entreveure l’interior. Un canvi de color que permet evidenciar el seu volum. I un material que reacciona als canvis de llum ambient durant el transcurs del dia.

Origen. Des del no res, des del buit, a l’origen de tot el que coneixem. L’instant, en què va aparèixer tota la matèria i l’energia. L’inici, el punt zero, el naixement, el principi, l’arrel, el començament, l’arrencada, la causa. L’origen representat en un toroide.

Un volum creat a partir de la revolució d’una cercle, generat al fer-lo girar al voltant d’un eix. En una circumferència, no es pot desxifrar on és el principi o el final. Tots els seus punts són equidistants al centre. Una forma perfecta, que ho pot contenir tot i que resumeix en la seva simplicitat el dinamisme de la realitat.

Una volumetria que té per centre, el no-res, un gran buit. On l’energia produïda per un toroide flueix des d’un extrem, circula pel centre, i conclou a l’altre extrem on torna a iniciar el camí. Des del punt zero, des de l’origen, cap a l’exterior, fins retornar al punt d’inici.

És equilibrat, s’autoregula i sempre és complet. Una figura geomètrica energètica i vibrant, sense principi ni fi. Un recordatori que qualsevol instant pot ser un nou punt d’inici. Un nou origen dins el nostre cicle vital.

——————————————————————————————————————-

Abstraction of a toroid. Formed on sheets to give a glimpse of the interior. And a material that reacts to changes in ambient light during the day. A volumetry centered on nothingness where the energy produced by a toroid flows from the zero point, from the origin, to the outside, to return to the starting point. It is balanced, self-regulating and always complete. An energetic and vibrant geometric figure, without beginning or end. A reminder that any moment can be a new starting point.

Coautoria
Atelier4 + SP25Arquitectura

Fotografia
Anna Juncà (Atelier4)

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento y fines analíticos. Al hacer clic en Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.    Más información
Privacidad