BIZILEKUA

PREMI DEL PÚBLIC FAV 2021 (Festival des Architectures Vives) 2021

Projecte
Bizilekua / Sablier

Aquest projecte ha format part de Transefímers MED, projecte recolzat per l’Euroregió Pirineus Mediterrània, en el marc de la Convocatòria de projectes Cultura 2019

Localització
Pergola del Parque de Doña Casilda, Bilbao
Gau Zuria 2021

Any
2021

Descripció
Vivim en temps de transició. Ambiental, digital, ecològica, social, econòmica i també arquitectònica. Ens trobem en un estat intermig, en el qual hem de prendre consciència del que ens envolta per a poder-ho canviar i millorar.

BIZILEKUA és un manifest d’aquest estat transitori. Una invitació a reivindicar la necessitat de posar l’arquitectura cap per avall. Capgirar tot el que coneixem, evolucionar, transformar-ho en alguna cosa nova i millor.

La instal·lació mostra una casa com a element bàsic de l’arquitectura, i en simplifica la geometria bàsica fins a la seva mínima expressió. Una estructura bella per la seva simplicitat.
Mitjançant la repetició rítmica de diferents plans, s’aconsegueix donar volumetria i profunditat a la peça. Al mig de la casa, una petita llum encesa, com a símbol del confort de la llar i l’esperança.

L’estructura d’aquesta casa s’emmiralla, i ens amplia la visió de la instal·lació. El reflex de la casa sobre els miralls, duplica la imatge, aconseguint una simetria que ens descobreix la forma d’un rellotge de sorra. Un element que mesura el pas del temps, i que ens fa ser conscients del procés de transició que vivim. Una transició part d’una inèrcia evolutiva imparable.

——————————————————————————————————————–

Descripción

Vivimos en tiempos de transición. Ambiental, digital, ecológica, social, económica y también arquitectónica. Nos encontramos en un estado intermedio, el que es importante tomar conciencia de lo que nos rodea para poder cambiarlo y mejorarlo.

BIZILEKUA, es un manifiesto de este estado transitorio. Una invitación a reivindicar la necesidad de poner la arquitectura boca abajo. Darle la vuelta a todo lo que conocemos, evolucionar, transformarlo en alguna cosa nueva y mejor.

La instalación muestra una casa como a elemento básico de la arquitectura, y simplifica la geometría básica hasta su mínima expresión. Una estructura hermosa por su simplicidad. Mediante la repetición rítmica de diferentes planes, se consigue dar volumetría y profundidad a la pieza. En medio de la casa, una pequeña luz encendida, como símbolo del confort del hogar y la esperanza.

La estructura de esta casa queda reflejada sobre la base de espejos, y nos amplía la visión de la instalación. El reflejo de la casa sobre los espejos, duplica la imagen, consiguiendo una simetría que nos descubre la forma de un reloj de arena. Un elemento que mide el paso del tiempo, y que nos hace ser conscientes del proceso de transición que vivimos. Una transición parte de una inercia evolutiva imparable.

Coautoria
Atelier4 + SP25Arquitectura

Col·laboradors
Elena i Ariadna Oliva.

Fotografia
Anna Juncà (Atelier4)

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su funcionamiento y fines analíticos. Al hacer clic en Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.    Más información
Privacidad