Hem guanyat el PREMI DEL PÚBLIC del FAV 2021, Festival des Architectures Vives de Montpellier, França.
Amb la instal·lació efímera “Sablier”. Obra d’ Atelier4 + SP25Arquitectura.

Aquest projecte ha format part de Transefímers MED, projecte recolzat per l’Euroregió Pirineus Mediterrània, en el marc de la Convocatòria de projectes Cultura 2019.

Moltes gràcies!

SABLIER
Vivim en temps de transició. Ambiental, digital, ecològica, social, econòmica i també arquitectònica. Ens trobem en un estat intermig, en el qual hem de prendre consciència del que ens envolta per a poder-ho canviar i millorar.

SABLIER és un manifest d’aquest estat transitori. Una invitació a reivindicar la necessitat de posar l’arquitectura cap per avall. Capgirar tot el que coneixem, evolucionar, transformar-ho en alguna cosa nova i millor.

La instal·lació mostra una casa com a element bàsic de l’arquitectura, i en simplifica la geometria bàsica fins a la seva mínima expressió. Una estructura bella per la seva simplicitat.
Mitjançant la repetició rítmica de diferents plans, s’aconsegueix donar volumetria i profunditat a la peça. Al mig de la casa, una petita llum encesa, com a símbol del confort de la llar i l’esperança.

L’estructura d’aquesta casa s’emmiralla, i ens amplia la visió de la instal·lació. El reflex de la casa sobre els miralls, duplica la imatge, aconseguint una simetria que ens descobreix la forma d’un rellotge de sorra. Un element que mesura el pas del temps, i que ens fa ser conscients del procés de transició que vivim. Una transició part d’una inèrcia evolutiva imparable.