La setmana que ve, participarem a la quinzena edició del Festival des Architectures Vives de Montpellier.
On hi trobareu la instal·lació efímera “SABLIER”. Una altra instal·lació creada per sp25arquitectura + Atelier4.

Del 6 al 10 de juliol de 2021 a Hotel du Palais des Guilhem, 12 rue du Palais des Guilhems de Montpellier.

SABLIER

Vivim en temps de transició. Ambiental, digital, ecològica, social, econòmica i també arquitectònica. Ens trobem en un estat intermig, en el qual hem de prendre consciència del que ens envolta per a poder-ho canviar i millorar.

SABLIER és un manifest d’aquest estat transitori. Una invitació a reivindicar la necessitat de posar l’arquitectura cap per avall. Capgirar tot el que coneixem, evolucionar, transformar-ho en alguna cosa nova i millor.

La instal·lació mostra una casa com a element bàsic de l’arquitectura, i en simplifica la geometria bàsica fins a la seva mínima expressió. Una estructura bella per la seva simplicitat. Mitjançant la repetició rítmica de diferents plans, s’aconsegueix donar volumetria i profunditat a la peça.

L’estructura d’aquesta casa s’emmiralla , i ens amplia la visió de la instal·lació. El reflex de la casa sobre els miralls, duplica la imatge, aconseguint una simetria que ens descobreix la forma d’un rellotge de sorra. Un element que mesura el pas del temps, i que ens fa ser conscients del procés de transició que vivim. Una transició part d’una inèrcia evolutiva imparable. Al mig de la casa, una petita llum encesa, com a símbol d’esperança.