El proper mes de juny de 2021, ens trobareu a Montpeller!
Ens acollirà el festival FAV (Festival des Architectures Vives).
Transefímers MED és una cooperació entre diversos festivals d’art efímer (instal·lacions artístiques temporals: arquitectòniques, lumíniques, visuals, d’art urbà, etc) de Catalunya,Illes Balers i Occitània que tenen lloc a l’espai públic i cerquen revaloritzar el patrimoni cultural a través de la creació contemporània. Aquestes mostres són una tendència en creixement a Europa, n’és una mostra la proliferació d’aquest tipus de certàmens per tot el territori i l’elevada assistència de públic que aconsegueixen, posicionant-se com espais altament creatius, estimulants i atraients. 

El projecte és una aposta per l’art contemporani ja que promou la seva presència arreu del territori. Amb voluntat de desenvolupar un treball en xarxa, reivindica el valor social de la cultura i del patrimoni cultural, a la vegada que genera intercanvis dinàmics entre les diverses zones de creativitat artística. Vol establir i estructurar lligams entre les mostres i els festivals, per impulsar i consolidar partenariats sostenibles amb capacitat per operar a escala transnacional.  

A Cel Obert de Tortosa, Festival des Architectures Vives de Montpellier, Insòlit de Palma de Mallorca,  Jardins de Llum de Manresa, Lluèrnia d’Olot i la Mostra d’Art Urbà de Granollers són els 6 festivals d’instal·lacions efímeres en l’espai públic participants a Transefímers MED. Uns esdeveniments que amb identitat, temàtica i personalitat pròpia i ben diferenciada, busquen amb aquest projecte punts per la trobada, la col·laboració i l’intercanvi.
+info